29-09-2020

CDPR: Danas konferencija "Mladi kao ciljna grupa duvanske industrije”

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore organizuje XVII Crnogorsku konferenciju o kontroli pušenja pod nazivom „Mladi kao ciljna grupa duvanske industrije”.



XVII Crnogorsku konferenciju o kontroli pušenja će danas otvoriti direktor Instituta za bolesti djece KCCG dr Saša Radović u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici, sa početkom u 12 sati.

"Napominjemo da je novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih
proizvoda stupio na snagu nedavno, tj 14. avgusta prošle godine, dok je prvi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda donesen prije šesnaest godina, tj 10. avgusta 2004. godine sa izmjenama i dopunama iz juna 2011., jula 2012. i januara 2016. godine. Koliko je prvi bio dobar ili loš, da li je koristio ili nije prethodnih šesnaest godina, kao i da li će i koliko novi imati
uspjeha, saznaćemo tokom predviđenih izlaganja eminentnih medicinskih stručnjaka, od kojih ćemo istovremeno saznati i ono najvažnije, a to je koliko je pušenje štetno po zdravlje", saopšteno je iz CDPR-a.