07-05-2023

CDPR organizovao Konkurs povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima - 31.maja, organizovalo je Dvadeset drugi nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.


Foto: CDPR

Kako su kazali iz CDPR-a, tema Konkursa koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola u vremenu od 15. marta do kraja aprila tekuće godine bila je: „Život čini zdrava hrana bez duvana”.

"Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: docent mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka, docent dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove na Konkursu, pa je tako prvu nagradu dobio Teodor Jaredić, učenik petog razreda OŠ „Dušan Bojović” Župa Nikšićka - Nikšić, dok su drugu nagradu podijelile Darija Vlahović, učenica devetog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice i Ivana Vučković, učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Kovačević” iz Grahova. Treću nagradu ravnopravno dijele Daria Emrić, učenica osmog razreda OŠ „Ivo Visin” sa Prčanja, Veljo Janjušević, učenik sedmog razreda OŠ „Ratko Žarić” iz Nikšića i Vanja Veljić, učenica osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana", naveli su oni.


Foto: CDPR

Pohvale su dobili Evelina Šaškina, učenica sedmog razreda OŠ „Milan Vuković” iz Herceg Novog, Danis Hadrović, učenik šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana, Ognjen Bulajić, učenik šestog razreda OŠ „Pavle Kovačević” iz Grahova, Andrej Županović, učenik četvrtog razreda OŠ „21. maj” iz Podgorice i Marija Madžgalj, učenica četvrtog razreda OŠ „Oktoih” iz Podgorice. Pohvalu za kvalitet radova na Konkursu zaslužila je OŠ „Kekec” iz Sutomora, dok je Pohvalu za brojnost poslatih radova svojih učenika dobila OŠ „Drago Milović” iz Tivta.

"Žiri za literarne radove u sastavu: Sanja Vojinović, Maja Nenezić i Đorđe Šćepović, profesori crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Ivona Pejović, učenica devetog razreda OŠ „Vlado Milić” iz Podgorice. Druga nagrada dodijeljena je Jovani Bošković, učenici devetog razreda OŠ „Braća Labudović” iz Nikšića, dok je treću nagradu zaslužio Zvezdan Vuković, učenik petog razreda OŠ „Dragiša Ivanović” iz Podgorice. Pohvalu je dobila Sofia Kasum, učenica osmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike - Herceg Novi", zaključuje se u saopštenju.