23-11-2022

"CEDIS neće tražiti povećanje računa za struju"

Bez obzira na stavove Regulatorne agencije za energetiku (RAE), CEDIS neće tražiti povećanje komponenti računa za električnu energiju, saopštio je predsjednik Odbora direktora CEDIS-a Rajko Radošević.


Foto: Arhiva

Kako je saopštio Radošević, Odbor direktora CEDIS-a snažno podržava politiku poslovodstva Elektroprivrede Crne Gore da se ne povećava cijena električne energije za građane Crne Gore.

“EPCG je kao odgovorna državna kompanija vratila u fokus građane, što je potpuno u skladu sa jednom odgovornom i realnom politikom firme. Podsjećanja radi, javnost je upoznata sa najgorom hidrološkom situacijom od kada se vrše mjerenja i da su raniji gubici bili izazvani isključivo iz tog razloga, a da je nakon obilnih padavina EPCG već počela da izvozi električnu energiju i ostvaruje milionske profite”, navodi se u saopštenju.

Prema tome, kaže Radošević, CEDIS-u je u interesu da zaštiti građane i da postupa shodno pragmatičnoj poslovnoj politici kompanije.

“Stoga, bez obzira na stavove RAE, naša kompanija neće tražiti povećanje komponenti računa za električnu energiju. Dakle, bićemo veoma odgovorni prema cijenjenim korisnicima. Stoga, CEDIS će nastaviti sa svrsishodnim i racionalnim postupanjem u najboljem interesu građana, EPCG i države Crne Gore”, zaključio je Radošević.

(rtcg)