25-01-2022

Čelebić: Budvanski ugostitelji poštuju mjere

Ugostitelji su već dvije godine na rubu egzistencije, nove mjere produžile su radno vrijeme ali i dalje bez muzike. Komunalna inspekcija i policija ima veliki stepen razumijevanja kako za ugostitelje tako i goste, kazao je načelnik ove službe, Darko Čelebić.


Foto: Portal RTV Budva

“Novim mjerama precizirano je da rad u ugostiteljskim objektima bude do ponoći, tako da više nije do 22h. Redovno obilazimo teren i mogu da kažem da se ugostitelji prdržavaju mjera”, kazao je Čelebić za Radio Budvu.

Komunalna inspekcija i policija imala veliki stepen razumijevanja kako za ugostiteljske objekte, tako i za vlasnike

“Mnogi ugostitelji navode da se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i da već duži vremenski period ne mogu da obavljaju svoju djelatnost i da se maltene na njima lomi koplje u cijeloj epidemiološkoj situaciji. Mogu da kažem da je Komunalna inspekcija i policija imala veliki stepen razumijevanja kako za ugostiteljske objekte, tako i za vlasnike, goste i nas same koji posjećujemo sve te objekte, tako da se u većini slučajeva završavalo to preventivno i nekim našim aktivnostima, upozorenjima ili usmenim naređenima. Mali je broj slučajeva kada smo djelovali represivno”, ističe Čelebić.


Foto: Printscreen

Kako kaže, zabranjeno je svako izvođenje žive muzike.

"Imamo situaciju da su se ugostitelji povinovali odlukama. Maltene u svim ugostiteljskim objektima koje redovno obilazimo, muzika je na umjerenom nivou. Zaista nemamo problema što se tiče buke", ističe on.

Ugostitelji poštuju naređenja

"Kada se pojavimo na licu mjesta i kada damo usmeno naređenje ili upozorenje vlasnik ugositeljkog objekta sve ispoštuje. Da li do kršenja mjera dolazi nakon toga kada mi napustimo sami objekat, to je već drugo pitanje, ali u momentima kada mi vršimo kontrolu, te se mjere poštuju", zaključio je Čelebić.