09-05-2021

Čestitka predsjednika SO Budva Krsta Radovića povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope

"Želim da odam zahvalnost našim slavnim precima koji su dali svoje živote braneći ideju slobodarske Crne Gore, a nama ostavili u amanet da poštujemo, njegujemo i čuvamo od zaborava tekovine njihove antifašističke borbe." , navedeno je, pored ostalog, u čestitki predsjednika SO Budva Krsta Radovića povodom obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Čestitka predsjednika SO Budva Krsta Radovića povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

"Crna Gora je dala veliki doprinos antifašističkoj borbi, a kroz svoju bogatu i slavnu istoriju ostala privržena evropskom sistemu vrijednosti i ideja.

Oslanjajući se na Šumanovu deklaraciju koja je predstavljala inicijalni dokument čijim je potpisivanjem otvoreno prvo poglavlje u saradnji evropskih država u posleratnom periodu, Crna Gora je na svom evropskom putu ostala dosledna politici pomirenja, solidarnosti i međunarodne saradnje.

Naša zajednička prošlost neka nam uvijek bude podsjetnik na herojsku borbu pregalaca moderne Evrope, a naša budućnost okrenuta ka Evropi u kojoj sa pravom zaslužujemo punopravno članstvo." navedeno je u čestitki Radoviča.