14-02-2015

Cetinjanin osumnjičen da je djevojku zarobio u stanu

Budvanska poliija uhapsila je prije tri noći Cetinjanina Branka - Banja Prorokovića (58), koji se tereti da je, pod prijetnjom pištoljem, u stan zatvorio dvadesetdevetogodišnju djevojku iz Mostara, prenose vijesti.me.

Cetinjanin osumnjičen da je djevojku zarobio u stanu | Radio Televizija Budva

Prorokoviću se stavlja na teret da je počinio krivično djelo protivpravno lišavanje slobode i nedozvoljeno držanje oružja. On je dugo važio za žestokog momka i ima podebeli policijski dosije.

Policija je saznala za slučaj, nakon što je djevojka poslala telefonsku poruku prijatelju, u kojoj je napisala da joj Proroković ne dozvoljava da izađe iz stana, i da joj prijeti pištoljem i da strahuje za život.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti iz policije, njih dvoje su bili par mjeseci u ljubavnoj vezi, a tog dana posvađali su se.

Djevojka je, prema istom izvoru, tada pokušala da izađe iz stana, ali ju je Prorković nasilno zaustavio i zaključao u sobu.

Ona je uspjela da se domogne mobilnog telefona, te zatražila od prijatelja da je izbavi, strahujući za svoj život.

Prijatelj kome je stigao SMS, odmah je alarmirao policiju, koja je opkolila zgradu. Inspektori su upali u stan, gdje su zatekli djevojku, a Prorokovića uhapsili.

Pretresom stana, pronađen je pištolj za koji Cetinjanin nije imao dozvolu.

On je uz krivičnu prijavu priveden i sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Sudija je za “Vijesti” potvrdio da je, u prisutvu branioca, saslušao Prorokovića i da mu je odredio pritvor 30 dana. Cetinjanin je juče sproveden u Istražni zatvor u Spužu.