03-04-2023

Ciljanim traganjem u Budvi uhapšeno međunarodno traženo lice za silovanje maloljetne osobe

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Budva, u koordiniranoj višenedeljnoj akciji ciljanog traganja u Budvi, lišili slobode lice I.F. (33), državljanina Ruske Federacije, za kojim je od strane NCB Moskva raspisana crvena Interpolova potjernica.

Ciljanim traganjem u Budvi uhapšeno međunarodno traženo lice za silovanje maloljetne osobe | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/arhiva

On se potražuje radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organima Ruske Federacije zbog krivičnih djela silovanje maloljetne osobe, nasilne seksualne radnje nad maloljetnikom i namjerno nanošenje lakih tjelesnih povreda Krivičnog zakonika Ruske Federacije.

I.F. je, kako se sumnja, tokom maja 2021. godine preko društvenih mreža upoznao maloljetnu žensku osobu sa kojom se sastao u njegovom stanu u Novosibirsku gdje je sa žrtvom bez njenog pristanka i volje u više navrata imao seksualne odnose, zloupotrebljavajući njenu nemoć.

On će biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog pritvora, navedeno je u saopštenju Uprave policije Budva.