24-04-2014

Čišćenje Slovenske plaže povodom Dana Planete Zemlje

U opštini Budva, u srijedu 23. aprila, sa početkom u 10:00 časova, Javno preduzeće je u saradnji sa NVO „Green Net – Zelena mreža“ sprovelo akciju čišćenja i uređenja Slovenske plaže u dijelu ispod zgrade JRB-a (na potezu od Restorana "Jadran" do plaže "Blue Magic").

Čišćenje Slovenske plaže povodom Dana Planete Zemlje | Radio Televizija Budva

Djeca iz vrtića “Ljubica Jovanović Maše” i članovi Eko sekcije Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” dijelili su turistima i građanima sjeme manjih godišnjih biljaka, a organizovan je i skeč u izvedbi najmlađih učesnika akcije, kao i likovne radionice na temu očuvanje Planete Zemlje, obale i mora.

U ovoj akciji učestvovali su volonteri nevladine organizacije "Green Net", radnici Javnog komunalnog preduzeća Budva, članovi ekološke sekcije JUOŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", djeca vrtića "Ljubica Jovanović Maše", predstavnici JP "Grad Teatar Budva", predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kao i turisti i građani Budve.

Iz JP Morsko dobro ističu da su izuzetno zadovoljni ovogodišnjim odzivom građana, naročito djece, na akciju upriličenu u Budvi, ali i one koje su prethodnih dana realizovali u Tivtu i Kotoru.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom već tradicionalno obilježava Dan Planete Zemlje, a ove godine su putem Javnog poziva dogovorili partnerske akcije sa nevladinim organizacijama iz Ulcinja, Bara, Budve, Kotora i Tivta.