29-09-2023

Čitaoci šalju: Prodaja drva na stajalištu za autobuse, bezbjednost đaka ugrožena

Čitateljka se obratila našem portalu sa molbom da skrenemo pažnju nadležnim inspekcijskim organima na kamion koji je danima parkiran na označenom stajalištu za autobuse. Naime, djeca koja idu u školu autobusom moraju, kako je istakla, da ulaze sa stane ulice, što ugrožava njihovu bezbjednost. Ovakvo ponašanje u saobraćaju treba što prije sankcionisati, poručila je ona.

Čitaoci šalju: Prodaja drva na stajalištu za autobuse, bezbjednost đaka ugrožena | Radio Televizija Budva

Foto: privatna arhiva

Prema navodima naše čitateljke na zaobilaznici, u Ulici Žrtava fašizma, danima su parkirani kamioni natovareni drvima za prodaju.

"Problem je u tome što djeca ne mogu bezbjedno da uđu u školski autobus pošto je vidno obilježeno stajalište zauzeto. Rizik je što se autobus zaustavlja na ulici da bi primio djecu", kazala je.

Naša sugrađanka, majka djevojčice koja svakog jutra putuje u školu autobusom, se povodom ovog problema u više navrata obraćala Pauk službi, Policiji i Komunalnoj inpsekciji i policiji, ali kako je kazala, nije naišla na razumijevanje.

"Istina nakon što smo kontaktirali nadležne službe nekoliko njih je uklonjeno, ali je ostao taj jedan kamion koji i dalje zauzima autobusko stajalište zbog prodaje drva, što je nedopustivo. Ovakve situacije ne treba tolerisati već propisno kažnjavati pošto se radi o kršenju pravila saobraćaja", istakla je.

Povodom ovog problema obratili smo se nadležnoj Komunalnoj inspekciji i policiji od koje očekujemo skori odgovor.