02-08-2019

Ćorac: Budva više od dvije godine nema smrtno stradalih lica u obračunu vatrenim oružjem

Budva je, po riječima načelnika CB Budva Darka Ćorca, bezbjedan grad, koja u poslednjih nekoliko godina bilježi smanjenja kako broja najtežih krivičnih djela, tako i narušavanja javnog reda i mira.

Ćorac: Budva više od dvije godine nema smrtno stradalih lica u obračunu vatrenim oružjem | Radio Televizija Budva

Ćorac je na juče održanoj konferenciji za novinare u Budvi, povodom projekta razmjene policijskih službenika – radnog angažovanja policijskih službenika iz šest zemalja na našem primorju tokom ljetnje turističke sezone, između ostalog, naglasio da je bezbjednosna situacija u našem gradu stabilna, te da je Budva oaza mira kada je riječ o obračnu vatrenim oružjem.

On je istakao da Budva više od dvije ipo godine nema smrtno stradalih lica u obračunu vatrenim oružjem.

"Kao što je javnost upoznata spriječili smo nekoliko likvidacija. To je ogroman rad policije, ogroman rad operative, kako na nivou Budve tako i na nivou Uprave policije, jer ništa ne bi mogli sami, bez saradnje“, naglasio je Ćorac.

Kada je u pitanju ovogodišnja ljetnja sezona, prema njegovim riječima, nema povećavanja broja narušavanja javnog reda i mira, što je dobro, imajući u obzir da je špic ljeta.

On je istakao i da u Budvu tokom ljeta ne dolazi pozorišna publika, već mladi ljudi koji vole provod.

"Svakodnevnim preventivnim akcijama koje izvodimo, ulazimo u lokale gdje kontrolišemo lica za koja sumnjamo da bi mogla da posjeduju oružje. Na takav način želimo da preventivno regujemo da ne bi došlo do nekih incidenta", istakao je Ćorac.