29-06-2018

Crna Gora dobila prvi dječji portal

Crna Gora dobila je prvi dječji portal www.portalzadjecu.me, koji može poslužiti kao adekvatan izvor informacija na razne teme koje su od interesa za njih.

Crna Gora dobila prvi dječji portal | Radio Televizija Budva

Iz nevladinog udruženja (NVU) Zinak kazali su da je više od 700 djece informisano o ovom portalu, a direktorica udruženjaNikoleta Strugar Bošković, kaže da ta platforma sadrži kategorije koje se tiču aktivnosti koje u fokusu imaju djecu i najbolji dječiji interes.

„Na samom portalu kategorisane su razne zanimljivosti, avanture u prirodi, dječije manifestacije, festivali i maskenbali, program koji se nudi za djecu u bioskopima i pozorištima. Interesovanje za portal je veliko“, istakla je ona na konferenciji za novinare u PR centru u Podgorici.

Nastavnica informatike u Osnovnoj školi „Štampar Makarije“ i volonterka na projektu Biljana Popović smatra da bi se portal mogao naći kao preporuka u nastavnom planu i programu.

“Posebno u dijelu kad se djeca upućujuju da istraže neki sadržaj na internetu. Činjenica je da se borimo protiv određenog sadržaja koji se nalazi na internetu, da djeca ne dolaze u kontakt sa nekim informacijama, a na ovaj način bismo ih uputili direktno na mjesto koje je namijenjeno njima, bez ikakve bojaznosti da bi tu mogli da nađu sadržaj koji nije prikladan za njihove godine“, pojasnila je Popović.