09-05-2020

Crna Gora na stranicama magazina Hello

Britanski magazin HELLO, u svom majskom izdanju za Veliku Britaniju, objavio je afirmativni članak o Crnoj Gori kao idealnoj destinaciji za putovanje iz snova.


Foto: Screenshot (FOS Media)

"Ono što Crnoj Gori nedostaje po veličini, ona nadoknadi vjekovima starom arhitekturom, kristalno čistom vodom i prelijepim pejzažem", piše Hello u uvodu teksta o Crnoj Gori.

Kako su saopštili iz Nacionalne turistike organizacije (NTO) u članku se preporučuje čitaocima koje destinacije istražiti u Crnoj Gori, gdje odsjesti i u kojim restoranima isprobati crnogorska jela.

"Poluostrvo na Jadranskom moru, Aman Sveti Stefan, je čarobno i kul. Prolazi, koji se nalaze u sjenci bora, vijugaju kroz poluostrovo povezujući terakota krovove kuća i apartmana. Uzduž velikih kamenih terasa se nalaze tri bazena, privatni dio sa plažom od ružičastog kamena sa ležaljkama i besprekornom uslugom", navodi se članku.

Hello je izdvojio nekoliko crnogorskih restorana koje trebaju posjetiti.

"Zavučen u jednom od brojnih kotorskih ulučica, O'Clock Coffee je mjesto za ledenu kafu i svježe ispečene kolačiće. U Budvi, u neposrednoj blizini zidina gradske tvrđave nalazi se restoran Demižana u kom, tokom ručka, možete uživati u hladu vinove loze", piše u članku.

Prema magazinu najbolja crnogorska tradicionalna jela mogu se naći u restoranu "Arva" na Svetom Stefanu.

Ljubiteljima putovanja časopis preporučuje neke od destinacija u Crnoj Gori koje trebaju istražiti.

"Poprskana sa slatkim srednjovjekovnim gradovima, crnogorska Jadranska obala, takođe nudi mnoštvo prirodnih čuda, Stari grad Kotor koji je pod zaštitom Uneska je magičan, a popločane uličice u Budvi su takođe vrijedne šetnje. Uskočite na slatki mali brodić kod poluostrava Aman Sveti Stefan kako biste vidjeli svu tu ljepotu iz drugačijeg ugla", zaključuje se u tekstu.


Izvor: FOS Media