19-08-2022

Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju od strane prestižnog britanskog magazina Wanderlust

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 21. godišnje dodjele nagrada prestižnog britanskog magazina „Wanderlust Reader Travel Awards 2022“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).


Foto: NTO

Oni su naveli da je “Wanderlust“ najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u poslednjih 29
godina, sa posebnim fokusom na održivi turizam.

"Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih savjeta, inspiriše putnike širom svijeta da otkriju nove destinacije. Sa preko 10 miliona pregleda stranice godišnje i preko 100.000 čitalaca po izdanju, ovaj magazin jedan je od najuticajnijih kada je u pitanju odluka britanaca o izboru sljedeće destinacije za putovanje", kaže se u saopštenju.

Iz NTO su naglasili da je Crna Gora već dobro poznata destinacija za čitaoce magazina Wanderlust i da se nalazi na vrhu liste
zemalja koje treba posjetiti. To je, kako smatraju, čini jednom od favorita za ovu nagradu.

"Čitaoci su imali priliku da se kroz afirmativne članke upoznaju sa atraktivnom ponudom i nesvakidašnjim prirodnim ljepotama.
„Prošetajte Kotorom, upijajte zrake sunca na budvanskim plažama i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Durmitor“ jedna je od preporuka ovog magazina. U saradnji sa vodećom svjetskom turističkom berzom “World Travel Market“, nagrade će biti uručene na prestižnoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati u „Londonskoj kuli (Tower of London)“, 8. novembra, a očekuje se prisustvo preko 300 lidera u oblasti turizma. Glasajte za Crnu Goru ovdje", naveli su iz NTO.