19-11-2023

Crna Gora sanja (ne)moguće u Budimpešti, poznati sastavi

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće danas u Budimpešti sa Mađarskom utakmicu posljednjeg kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora sanja (ne)moguće u Budimpešti, poznati sastavi | Radio Televizija Budva

Foto: FSCG

Poznat je sastav Crne Gore za duel u Budimpešti - Mijatović - Vujačić, Savić, Rubežić - Vukčević, Camaj, Kuč, Janković, Vešović - Jovetić i Osmajić; Mađarska:

Najava meča:

Matematika zadnjeg kola je jasna - autogol Aleksa Petkova u 97. minutu nas je uskratio mogućnosti da sami držimo sudbinu u svojim rukama, pa pored eventualnog našeg trijumfa treba da navijamo da Bugarska slavi u Leskovcu protiv Srbije.

Kada se stavi na papir, gotovo nemoguć scenario za "Hrabre sokolove", ali i veća fudbalska čuda su znala da se dese.

U našem timu ponovo nema Adama Marušića, koji nije uspio da zaliječi povredu, ali se u sastav vraća Stefan Savić.

Vjerovatno slijedi i promjena formacije, jer sa fudbalerom Atletiko Madrida treba očekivati trojicu pozadi, odnosno pored Savića, Igora Vujačića i Slobodana Rubežića.

Savić bi u odnosu na tim koji je izašao protiv Litvanije, zamijenio Milutina Osmajića, pa ostaje nam da vidimo na kojim pozicijama će igrati Stevan Jovetić i Driton Camaj (hoće li eventualno fudbaler Kišvarde da se pomjeri pri sredini, odmah iza napadača).

Sastav koji bi trebalo očekivati danas u Budimpešti:

Mijatović - Savić, Rubežić, Vujačić - Vešović, A. Vukčević, Janković, Kuč, Camaj - Jovetić, Krstović.

Domaćini su danas u slavljeničkom mentalitetu, pošto su izboirili vizu za EURO, ali ne bi trebalo očekivati da izađu zbog toga "spuštenog garda".

Nakon što je Argentina poražena od Urugvaja, Mađarska ima najdužu niz na svijetu utakmica na kojima nije pretrpjela poraz.

"Laka konjica" već 11 utakmica zaredom nije poražena, odnosno 14 mjeseci. Mnogi to povezuju sa podatkom da niz traje od kad je kapitensku traku preuzeo Domenik Soboslaj, vezni fudbaler Liverpula i jedna od najboljih mladih veznih fudbalera Evrope.

Sa druge strane Crna Gora ni jednom nije poražena od Mađarske. Upravo su Mađari bili ti protiv kojih smo odigrali prvu utakmicu kao nezavisna država, i tog 24. marta 2007. godine smo slavili 2:1.

Poslije toga igrali smo još tri puta, od čega smo jednom remizirali kao gosti 3:3, jednom smo opet slavili 2:1, i meč ovih kvalifikacija je u Podgorici završen 0:0, iako smo imali zreliju priliku za pobjedu.

Ostaje nam dakle da se nadamo i u ekipu Miodraga Radulovića, ali i u ekipu Iliana Ilieva koja treba da prebaci sva očekivanja i slavi u Leskovcu protiv Srbije.