24-01-2018

Crna Gora u grupi sa Rumunijom, Srbijom i Litvanijom

Fudbalska reprezezentacija Crne Gore u Ligi nacija igraće u grupi C 4 sa Rumunijom, Srbijom i Litvanijom, odlučeno je danas žrijebom u Lozani.

Crna Gora u grupi sa Rumunijom, Srbijom i Litvanijom | Radio Televizija Budva

U grupi C 1 igraće Škotska, Albanija i Izrael, rivali u grupi C2 biće Mađarska, Grčka, Finska i Estonija, dok grupu C 3 čine Slovenija, Norveška, Bugarska i Kipar.

Prema propozicijama, četiri reprezentacije, po jedna iz Lige A, Lige B, Lige C i Lige D, izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

Ukoliko Crna Gora bude prva u svojoj grupi plasiraće se u plej-of za plasman na EP. U plej-ofu bi igrala sa pobjednicima preostale tri grupe u Ligi C.

U slučaju da bude prva u grupi, Crna Gora bi u narednom izdanju Lige nacija (2022/23) prešla u Ligu B, kao što bi se i vratila u Ligu D ukoliko osvoji posljednje mjesto.

Svih šest kola Lige nacija igraće se u septembru, oktobru i novembru.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kreću u martu 2019.

Novina je što neće biti baraža, kao do sada - po dvije najbolje selekcije iz 10 grupa plasiraće se na Euro.

Četiri preostala mjesta daje Liga nacija, nakon plej-of mečeva. Ako neka selekcija koja je zauzela prvo mjesto u svojoj grupi Lige nacija ostvari plasman na Euro preko kvalifikacija, mjesto u plej-ofu ustupiće selekciji koja je bila ispod nje u grupi Lige nacija.