23-06-2022

Crna Gora u vrhu destinacija za turiste iz Zapadne Evrope

Predsjednik Odbora direkrora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazao je da su zadovoljni poočetkom sezone.

Crna Gora u vrhu destinacija za turiste iz Zapadne Evrope | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

"Oba aerodroma dobro su počela sezonu, čak i iznad našihh očekivanja uzevši u obzir krizu u Ukrajini, pandemiju koja i dalje nije gotova... Do kraja maja imamo 460 hiljada opsluženih putnika, preko 1350 opsluženih vazduhoplova", kazao je Đoković i rekao da smo po broju putnika trenutno na 78 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Prema njegovim riječima, Aerodromi bilježe veliki broj turista iz Srbije, Turske i Austrije, čemu je dodatn doprinijelo otvaranje avio linije Tivat - Istanul, ali i letovi Air Srbije Tivat - Niš i Tivat - Kraljevo.

Đoković je kazao da je Crna Gora prema nekim istraživanjima u vrhu destinacija za koje su građani Zapane Evrope zainteresovani.

Govoreći o kapacitetima za rad, Đoković je kazao da za sada imaju dovoljno dobre uslove ali ima prostora za napredak posebno na tivatskom aerodromu.

"Imamo dovoljno kapaciteta za sad, broj putnka će da raste iz godine u godinu ali nama se infrastrukturni projekti gomilaju iz godine u godinu. U Aerodromima nije bilo nekih većih ulaganja već duže vrijeme, a posebno kada je riječ o komforu imamo velii prostor za poboljšanje", kazao je Đoković.

On je kazao da je ranije postojao autobuski prevoz od aerodroma od grada.

"Mi smo imali prošle godine razgovore sa Glavnim gradom, da vidimo šta može da se odradi. Kada je riječ o Tivtu, Vlada radi na jednom projektu, planu za formiranje tvz. vodenog gejta koji bi vodenim putem mogao da prebaci turiste do Budve ili Bijele, ali i to je projekat koji se ne može očekivati ove sezone. Međutim vjerujem da će biti spreman za naredne sezone", kazao je Đukanović.

Govoreći o liniji sa Saudijskom Arabijom, Đoković je istakao da je mala vjerovatnoća da će ta linija biti uspostavljena ove sezone.

"Pandemija koronavirusa uticala je na smanjenje radne snage, aviokompanije su otpustile svoje radnike ili su neki izgubili licence. Oni su javili da imaju problem sa kabinskim osobljem, tako da je realnije da se linija uspostavi od naredne sezone", zaključio je Đoković.