02-03-2020

Crnogorska Budva: Multifunkcionalna sala SMŠ Danilo Kiš potreba i obaveza

Nakon skupštine održane 28.02.2020. godine, iz OO Crnogorske -Budva, saopštili su da su dužni da građanima Budve još jednom daju pojašnjenja u vezi sa povlačenjem amandmana Crnogorske koji su se odnosili na Plan ivesticija i Plan uredjenja prostora.

Crnogorska Budva: Multifunkcionalna sala SMŠ Danilo Kiš potreba i obaveza | Radio Televizija Budva

U razgovorima sa pojedinim grupama gradjana shvatili su, kako isitiču u saopštenju, da postoje neka maliciozna tumačenja, odnosno neshvatanja dešavanja na sjednici SO Budva.

"Inicijalni motiv tih amandmana je bio unapredjenje planskih dokumenata sa inicijativama koje su od najbitnijeg značaja, pogotovu za omladinu Budve i kao takvi su usvojeni. Obzirom na hitnost u otpočinjanju primjene planova i potrebe da se najbitniji elementi amandmana implementiraju što prije, pristali smo na njihovo povlačenje uz obaveznu realizaciju sledećih projekata koje taksativno navodimo:

1. Rekonstrukcija ulice 22. Novembra od glavnih semafora do Pošte, uključujući i kružni tok na raskrnici kod TQ Plaza, koja je usko grlo u toku turističke sezone.

2. Potpuno finansiranje rekonstrukcije multifunkcionalne sale u SMŠ Danilo Kiš, u kojoj bi se mogla odvijati i razredna nastava fizičkog vaspitanja. Projekat će dostaviti uprava škole, a opština Budva finansirati njegovu realizaciju.

3. Izgradnja ulice Popa Jola Zeca od hotela Blue star do semafora pored „Crvene zgrade“ čime bi se znatno ubrzao saobraćajni protok u tom dijelu grada, a pogotovu prema Mainskoj ulici i naselju Dubovica.

4. Uredjenje zemljišta u vlasništvu Opštine Budva na kojoj je planirana izgradnja budućeg vrtića u naselju Dubovica. Poseban akcent je stavljen na obilježavanje parcele, kao i postavljanje zaštitne ograde kako bi se spriječila uzurpacija iste.

Sve ove stavke su dogovorene sa Sekretarjatom za investivcije, koji je stava da iste mogu biti realizovane u tekućoj godini. Ukoliko bilo ko u javnosti ima dodatnih pitanja stojimo na raspolaganju za pojašnjenja u prostorijama Crnogorske svakog radnog dana u periodu od 9 do 15h", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik OO Crnogorske -Budva, Vladimir Bulatović.