22-04-2016

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Prištini

Danas je u Prištini u okviru nastupa na sajmu turizma „Travel Fair“ koji se održava 21. I 22. Aprila, održana konferencija za medije gdje je predstavljenja turistička ponuda Crne Gore za novinare i zainteresovanu javnost za ljetnju sezonu 2016. Pored NTO CG ponudu, na štandu čiji je domaćin Turisticka organizacija Ulcinj, predstavile su I turističke organizacije Bara, Budve, Tivta i Kotora.

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Prištini | Radio Televizija Budva

Prisutne na konfereciji je pozdravio gradonačelnik opštine Ulcinj, g-din Nazif Cungu, koji je tom prilikom pomenuo da su aktivnosti na pripremi predstojece sezone u velikoj mjeri realizovane, kao i da Ulcinj spremno docekuje predstojecu sezonu. Ove godine ocekujemo rekordni broj turista u Ulcinju a samim tim i sa Kosova, imajući u vidu da je gostima sa Kosova, Ulcinj jedna od omiljenih destinacija za odmor, naglasio je g-din Cungu.

Direktorica LTO Ulcinj Zana Sarvan, ističući tradicionalno dobre odnose, upoznala je prisutne sa novim turistickim sadrzajima Ulcinja koji su iz godine u godinu kvalitenijii I cijenama smjestaja koje su na proslogodisnjem nivou.

Predstavnicima medija obratili su se predsjednik skupstine opstine Ulcinj Loro Nrekic, predstavnik Ministarstva održivog razovoja i turizma i NTOCG Suad Djelovic I Bernarda Moskov ispred Turističke organizacije Tivat. Istaknut je trend rasta broja posetilaca sa Kosova u zadnje dvije godine koji je I najbolji pokazatelj da je ponuda Crne Gore sve vise atraktivna za gradjane Kosova. Saradnja se ostvaruje ne samo kroz posjete turista već I kroz realizaciju zajednickih projekata u oblasti turizma u okviru prekogranicne saradnje. Učesnici konferencije pozvali su građane Kosova da svoje godišnje odmore provedu na Jadranskom moru ili na crnogorskim planinama, etno selima i nacionalnim parkovima, ukazujući na odličnu saobraćajnu povezanost, pristupačne cije i mnogo bogatiju I raznovrsniju ponudu.

Novinari su, postavljajući brojna pitanja i u posebnim intervjuima za svoj informativni program, pokazali veliko interesovanje kada je u pitanju ponuda kao i za cijene usluga tokom ovogodišnje sezone, procedure prelaska granice i putnu infrastrukturu.