10-07-2017

Crnogorski ju-jitsu takmičari na Svjetskom prvenstvu u Wroclavu

Poziv za učešće na Svjetskim igrama za sportove koji nijesu na programu olimpijskih sportova, odnosno Olimpijadi neolimpijskih sportova dobili su ju-jitsu takmičari Dejan Vukčević, Mirjana Martinović, Miloš Kovačević i duo Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović, saopštili su iz Ju-Jitsu saveza Crne Gore.

Crnogorski ju-jitsu takmičari na Svjetskom prvenstvu u Wroclavu | Radio Televizija Budva

Kako su naveli, Svjetske igre se održavaju svake četvrte godine pod pokroviteljstvom Generalne Asocijacije Internacionalnih Sportskih Federacija (GAISF), koja se nalazi u strukturi Medjunarodnpog Olimpijskog Komiteta čiji je član Ju-Jitsu Savez Crne Gore preko punopravnog članstva u Svjetskoj Ju-Jitsu Federaciji.

Svjetske igre će biti održane od 26. do 29. jula u poljskom gradu Wroclavu, kako su istakli iz Saveza, san svakog sportiste iz sportova koji nijesu na programu Olimpijskih igara, je da aktivno učestvuje na Svjetskim igrama.

"U Ju-Jitsu Savezu Crne Gore sve strukture od takmičara, rukovodećeg kadra i službenih lica su posebno zadovoljni pozivom Svjetske Ju-Jitsu Federacije za učešće na Svjetskim igrama u Wroclavu, ali i ponovnim prijemom u članstvo Crnogorskog Olimpijskog Komiteta, na redovnoj Skupštini COK-a 6. jula ove godine. Ističemo da je, zbog ovog do sada neregulisanog pitanja, Ju-Jitsu Savez zapao u veoma neugodnu situaciju kada mu je uskraćemo pravo na finansiranje za 2017.godinu", istakli su iz Ju-Jitsu Saveza Crne Gore.

Vođa crnogorske reprezentacije na Svjetskim igrama biće predsjednik Saveza Ranko Vukotić, a ekipu će predvoditi veoma trofejni selektor reprezentacije Miloš Ašanin.