06-03-2016

Crveni meteo alarm: Moguće poplave i nestanak struje

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju objavio je za danas crveni meteolarm koji se odnosi na centralni i južni dio Crne Gore.

Crveni meteo alarm: Moguće poplave i nestanak struje | Radio Televizija Budva

Očekuje se da će za pasti najmanje 80 litara kiše po metru kvadratnom u centralnom, a u južnom dijelu zemlje 50 litara.

"Reagujte da se zaštitite i djelujte u skladu sa savjetima nadležnih. Moguća su široko rasprostranjenja plavljenja sa značajnim rizikom po zdravlje, kao i mogućnost za evakuacije", poručuju iz Hidrometeorološkog zavoda.

Mogući su i ozbiljni prekidi saobraćaja i gubici struje, prestanak komunikacija i vodosnabdijevanja. Uslovi za vožnju biće opasni zbog smanjene vidljivosti i plavljenja.



Tokom nedjelje i ponedjeljka kišovito, mjestimično pljuskovi i grmljavina, a u višim planinskim predjelima na sjeveru povremeno i susnježica i snijeg. Očekuju se intenzivne padavine, mjestimično umjerene i obilne količine, naročito u južnim i centralnim predjelima.

U utorak tokom dana promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uglavnom još tokom jutra ili prijepodneva ponegdje su moguće slabe padavine.

U srijedu i četvrtak promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uglavnom suvo ili uz rijetku pojavu slabih i kratkotrajnih padavina, a tokom jutra na sjeveru po kotlinama očekuje se magla.

Vjetar južnih smjerova, u nedjelju umjeren i jak, povremeno sa udarima veoma jak i olujne jačine, tokom ponedjeljka će slabiti, u utorak poslijepodne postepeno u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, povremeno umjeren do pojačan.
Najviša dnevna temperatura vazduha bez bitnijih promjena.