15-03-2018

Čučka: Crnogorska će da pokaže šta znači dobro upravljanje Budvom

Demokratska Crna Gora nije pripremila nijedan prijedlog strategije razvoja Budve u bilo kojoj oblasti koja je relevantna za život građana, iako su to odbornici Crnogorske tražili na svakoj sjednici Skupštine opštine, poručio je predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi, Miodrag Čučka.

Čučka: Crnogorska će da pokaže šta znači dobro upravljanje Budvom | Radio Televizija Budva

On je, reagujući na izjavu člana Mladih Demokrata u Budvi Mijomira Pejovića da sumnja da će Crnogorska da osvoji veći broj glasova na sljedećim izborima u tom gradu kazao:

„Gospodinu Pejoviću i gospodi Demokratama poručujemo da je njihova sumnja opravdana onoliko koliko je gospodin Pejović zaista omladinac u svojoj političkoj stranci“, naveo je Čučka.
On je ocijenio da su Demokrate, a posebno, kako je kazao, „omladinac“ Pejović, u potpunoj konfuziji zbog toga što se, kako smatra, dok upravljaju Budvom ponašaju kao da su i dalje opozicija.

“Kada upravljaš jednom opštinom treba da si sposoban da rješavaš probleme, ali i da se suočiš sa svojim slabostima”, naveo je Čučka.

On je kazao da je slabost Demokrata to što sa svojim partnerima često nijesu sposobni da obezbijede kvorum za održavanje sjednice SO Budva pa djeluje da, kako je rekao, u toj opštini duže od godinu postoji stanje permanentne krize vlasti.

“Oni nijesu pripremili nijedan prijedlog strategije razvoja naše opštine u bilo kojoj oblasti koja je relevantna za život Budvana, iako to od njih traže odbornici Crnogorske na svakoj sjednici SO Budva”, rekao je Čučka.

Budva, kako smatra, nije spremna za dolazak prvih grupa turista koji je predviđen za 25. mart što se, kako je kazao, vidi po polomljenim ulicama i po slabom komunalnom opremanju.
“Oni nastavljaju sa lošom partokratskom praksom, koja počiva na partijskom zapošljavanju kadra koji nezasluženo dobija šanse i poslove, a u čemu glavnu ulogu ima upravo „omladinac“ Pejović”, poručio je Čučka.

Prema njegovim riječima, Demokrate ne reaguju na inicijative predstavnika drugih političkih partija kao što je bio slučaj sa nezakazivanjem posebne sjednice SO Budva povodom pucanja Mediteranske ulice što je, kako je rekao, izazvalo uznemirenje kod velikog broja građana i povodom čega je bilo nužno da se zakaže sjednica.

„Naveo sam samo neke u mnoštvu stvari zbog kojih mi u Crnogorskoj smatramo da Demokrate veoma loše upravljaju Budvom. I ne samo da loše upravljaju nego se ljute što im se išta zamjera i na kritiku odgovaraju neprimjerenim samohvalisanjem”, istakao je Čučka.
On je poručio da Demokrate u Budvi treba da se pomjere sa mjesta na kojem su ako nijesu sposobni da rješavaju probleme.
“Naš prijedlog je jasan i razuman- ako ne znate kako da rješavate probleme, pomjerite se sa toga mjesta i ne ponašajte se kao klasični foteljaši. Ako nemate većinu ni za održavanje sjednice, raspišite izbore, ne plašite se volje građana, pa da vidimo kome danas Budvani više vjeruju“, rekao je Čučka.

On je kazao da je Crnogorska spremna za budvanske izbore, da je sanacioni program za Budvu, koji je pripremila ta partija najjači lijek za problem u tom gradu i da ljudima koji zagovaraju ideje Crnogorske građani vjeruju mnogo više nego predstavnicima drugih političkih partija.

„Crnogorska će vrlo brzo da pokaže šta znači dobro upravljanje Budvom. Ova vlast je propustila šansu koju su joj pružili građani, zato poručujemo da Budvane mi nećemo iznevjeriti i da ćemo nakon sljedećih izbora biti vlast dostojna građana Budve“, zaključio je Čučka.