17-10-2019

Čudotvorno dejstvo: Evo zašto je čaša tople vode na prazan želudac moćan lijek!

Voda čini 50 do 70 odsto čovjekove težine što znači da bez redovnog konzumiranja tečnosti ljudsko zdravlje i život se dovodi u pitanje.


Svakom dijelu našeg tijela voda je potrebna, a mokrenjem izbacimo u prosjeku oko 1,5 litara vode. Ako tome dodamo da još oko litar izlučimo znojenjem i disanjem, potreba za konzumiranjem ovog izvora života je još veća.

Svi znamo da je preporučljiv unos vode dnevno oko 2 litra vode. Ali, da li ste se nekada zapitali šta će se dogoditi ako dan započnete čašom vode na prazan želudac, još bolje tople?

Ubrzana probava

Ako odmah kad ustanete ujutru popijete čašu tople vode, poboljšaćete rad probavnog sistema , isprazniti se već u ranim jutarnjim satima i nećete imati problema sa zatvorom.Sjajniji i ljepši izgled kože

Konzumiranjem pola litre vode svako jutro daćete dodatni sjaj vašoj koži jer voda podstiče cirkulaciju, tvrde naučnici.

Čišćenje od otrova

Ako odmah ujutro popijete čašu vode, očistićete organizam od svih nakupljenih otrova koji mogu da dovedu do bolesti.

Smanjuje bolove

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek jer pomaže kod menstrualnih tegoba.

Toplota opušta stomačne mišiće i oslobađa vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospešuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

Brže mršavljenje

Čaša vode ujutro podstiče izmjenu materija u organizmu te pomaže tijelu da se riješi nakupljenih masnoća i kalorija. Vodite računa i o zdravoj ishrani i krećite se što više.

Zaustavljanje starenja

Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a s bozirom na to da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, dok se elastičnost kože se povećava.