21-01-2020

Cvijeće koje cvjeta cijele zime

Nema ljepšeg ukrasa enterijera od biljaka. Cvjetnice su posebno lijepe, a naš predlog su vrste koje se lako njeguju i cvjetaju tokom cijele zime. Predstavljamo vam nekoliko najlepših sobnih biljaka koje će oplemeniti vaš životni prostor, a koje se relativno lako njeguju, dostupne su u svakoj cvjećari i cvjetaju tokom cijele zime.

Cvijeće koje cvjeta cijele zime | Radio Televizija Budva

Ove prekrasne zimske biljke će razveseliti vaš enterijer i postati pravi svetli akcenat tokom hladne sezone.

CiklamaIzuzetno impresivne ciklame su veoma popularne i dobro poznate kao vrsta cvijeća koja cvjeta zimi. Cvjetovi imaju poseban oblik. Njihove latice na dnu su spojene i na vrhu se odvajaju jedna od druge. One su obično uvijene, a njihove ivice mogu biti glatke, zupčaste ili talasaste. Najčešće boje su ružičasta, ljubičasta, tamno crvena i bijela. Takođe, listovi biljaka su veoma originalni - imaju oblik bubrega ili srca i pokriveni su delikatnim, mramornim uzorcima.

Afrička ljubičicaAfrička ljubičica jedna je od najpopularnijih sobnih biljaka. Biljka obično dostiže visinu do 25 centimetara. Njeno lišće je mesnato i ima tamno zelenu boju. Cvijeće može izgledati drugačije - postoje sorte sa punim, polu-duplim i pojedinačnim cvjetovima. Najpopularnije boje su plava i ljubičasta, ali možete naći i roze, bijele i bordo sorte.

OrhidejaMiltonija je vrlo dekorativna orhideja sa zelenim listovima i prelepim cvjetovima. Ova orhideja najčešće je dostupna sa bijelim ili tamno crvenim i žutim cvjetovima, međutim svaka biljka ima svoju posebnu boju i uzorak cvijeća. Miltonije nisu samo prekrasna dekoracija enterijera, već ispunjavaju prostor i opojnim lijepim mirisom.

AnturiumAnturium je veoma lepa i elegantna biljka. Najčešće se uzgaja kao rezano cveće, ali je takođe postala veoma popularna kao sobna biljka. Međutim, ovo definitivno nije biljka za početnike, jer je nije lako uzgajati. Biljka ima oblik srca, crvena je i sjajna. Međutim, možete pronaći vrste u narandžastoj, roze, beloj boji sa crvenkastim ili žutim premazom.

Božićna zvijezdaBožićna zvijezda cvjeta tokom zime, izuzetno je impresivna i pravi je ukras božićnog dekora. Pojavljuje se u bogatoj paleti boja. Može biti crvena, bijela, kremasta, žuta, roze i u nijansi kajsije.