29-10-2019

"Cvrčak i mrav" na Bijenalu crnogorskog teatra

Predstava "Cvrčak i mrav", koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, biće izvedena u večeras u 18 sati na sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta, u okviru Selekcije Off Bijenala crnogorskog teatra.

Foto: CNP

Predstava je rađena u koprodukciji Teatra mladih, Kulturnog centra "Nikola Đurković" iz Kotora, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra.

"Ova dramatizacija Ezopove basne namijenjena je mališanima koji su u današnje vrijeme zatrpani raznim obavezama i ne stižu da se igraju, ali i starijoj djeci koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta. Ona je i za sve autoritete ovog svijeta - roditelje, nastavnike, direktore, političare", naveli su iz CNP-a.

Igraju: Branka Femić-Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić.

Scenografiju je osmislio Branko Ilić, kostimografiju potpisuje Tijana Todorović uz asistentkinju Martu Garčević, dok je za koreografiju zadužena Marija Brajković.

Muzika je djelo sastava "Who See", a aranžman za pjesmu "Koji sam ja kralj" uradio je Peđa Nedeljković. Lektorka je Katarina Krek, a tehnički direktor i dizajner svjetla Nikola Krstić.

Uz "Cvrčka i mrava", u Selekciju Off Bijenala crnogorskog teatra, po izboru selektorke Maje Mrđenović, ušle su još predstave: "Sobe" u režiji Mirka Radonjića i produkciji Dramskog studija "Prazan prostor" i "Krik", u koreografiji Tamare Vujošević-Mandić i Slavke Nelević i produkciji baletske trupe "Ballo".

Izvor: rtcg.me