12-12-2021

Danas finala za devet takmičara BK Budva

Finalne borbe Prvenstva Crne Gore u boksu na programu su danas, a za najsjajnija odličja u Nikšiću boriće se devet takmičara Bokserskog kluba „Budva“.


Foto: BSCG

Plasman u finale juče su obezbijedili senior Petar Marčić u kategoriji do 80 kilograma, a u pionirskoj konkurenciji do 31 kilogram pobjedu je upisao Slobodan Jelušić.

Marčić je u polufinalu bio bolji od takmičara BK Šampion Stefana Skrobanovića, a protivnik u finalu će mu biti Emir Šabotić iz BK Olympic.

Jelušić je savladao Andreja Nestvita iz BK Olympic, danas boksuje sa Adminom Pepeljkom iz BK Fenix.

U finalu učestvuju i Luka Otašević (pionir), Anja Tešović, Nikša Vučetić, Ognjen Drljević, Mihailo Milović (školarci), Nikola Radenović (mladi) i Petar Liješević (senior).

Otašević će u kategoriji do 33 kilograma odmjeriti snagu sa Lukom Kovačevićem iz BK Nikšić.

Tešović boksuje sa Adilom Mušović iz BK Fenix u finalu kategorije do 40 kg.

Vučetićev protivnik u kategoriji do 48 kg biće Danilo Marković iz BK Podgorica, Drljevićev rival je Malvi Striha iz BK Olympic (kategorija do 63 kg), a Milović će u kategoriji do 70 kilograma uksrtiti rukavice sa Antonom Borisovim, takođe takmičarom BK Olympic.

Radenović u finalu mladih kategorije do 67 boksuje sa Ivicom Veličkovićem iz BK Fenix, a u finalu seniora do 86 kilograma Liješević će se boriti sa Miloradom Purićem iz BK Powder boxing.

Marčić i Liješević nastupiće u sesiji od 16 sati, a svi ostali u prethodnoj koja počinje u podne.


M.S.