15-03-2021

Danas je Međunarodni dan potrošača

Ministarstvo ekonomskog ravzvoja je kreiralo i pokrenulo aplikaciju ”Potrošač” putem koje, na brz i jednostavan način, mogu prijaviti kršenje prava potrošača Upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu ekonomskog razvoja, Direkciji za zaštitu potrošača.

Danas je Međunarodni dan potrošača | Radio Televizija Budva

Foto: Vlada CG

Povodom 15. marta, Međunarodnog dana potrošača, u ime Ministarstva ekonomskog razvoja, javnosti se obratila načelnica Direkcije za zaštitu potrošača Jasna Vujović.

Vujović je istakla da Ministarstvo snažno i predano radi na sprovođenju zaštite potrošača u Crnoj Gori kao i na jačanju administrativnih kapaciteta za uspješno sprovođenje potrošačkog zakonodavstva. Ona je istakla da je prošle godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopuna Zakona o zaštiti potrošača kojim su u naše zakonodavstvo u potpunosti transportovane direktive EU o pravima potrošača i direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova i napomenula da će Vlada Crne Gore za poslednji kvartal 2021. godine u svom programu imati prijedlog Zakona o upravljanju otpadom kojim je predviđeno ograničavanje upotrebe i zabrana upotrebe određenih plastičnih proizvoda te se na taj način i Crna Gora pridružuje ovom globalnom pokretu - zabrani upotrebe plastike i plastičnih proizvoda koja je ujedno i ovogodišnja tema Potrošačke internacionale.

Ministarstvo ekonomskog ravzvoja je kreiralo i pokrenulo aplikaciju ”Potrošač” putem koje, na brz i jednostavan način, mogu prijaviti kršenje prava potrošača Upravi za inspekcijske poslove i Ministarstvu ekonomskog razvoja, Direkciji za zaštitu potrošača i poziva sve građane i građanke koji su korisnici pametnih uređaja, da se putem ove aplikacije informišu o svojim pravima kao i da prijave sve nepravilnosti prilikom kupovina roba i usluga.