19-03-2015

Danas otvaranje puta za automobile

Put Cetinje-Budva danas će biti otvoren za putnička vozila, nakon 12 dana prekida, rekao je Pobjedi direktor Direkcije za saobraćj Savo Parača.

Danas otvaranje puta za automobile | Radio Televizija Budva

Ta dionica Jadranske magistrale zatvorena je od 7. marta zbog klizišta koje je u blizini naselja Markovići presjeklo magistralu u dužini od oko 130 metara.

Privremena saobraćajnica formirana je uz raniju trasu magistrale.

“Put će biti otvoren samo za putnička vozila, a saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan semaforom” objasnio je Parača.

Da bi bio uspostavljen privremeni saobraćaj, završena su dva velika propusta na krajevima klizišta, povezana drenažom. Takođe, postavljene su cijevi promjera jednog metra, koje su učvršćene armiranim betonom, a nasut je i put.

Parača kaže da je rano govoriti o trajnom rješenju.

“Ekipe rade danonoćno, kako na oštećenom dijelu puta, tako i na mjestu odakle je klizište krenulo. Uključeni su stručnjaci iz zemlje i regiona, činimo sve kako bismo završili istraživanje terena i na osnovu rezultata mogli da pripremimo projekat i trajno riješimo problem”, objasnio je Parača.

Prema njegovim riječima, prije proračuna koliko će šta da košta, potreban je projekat “koji ne možemo napraviti prije nego što završimo sve analize”.

(MINA)