30-09-2023

Danas prva Petrovačka lignjada

Program počinje u 16 sati i 30 minuta.Nakon početnog odlaganja zbog lošeg vremena, udruženi mještani Petrovca danas organizuju prvu Petrovačku lignjadu.

Idejni tvorac manifestacije je potpredsjednik MZ Petrovac, Dušan Gregović, a punu podršku organizaciji ovog atraktivnog događaja pružili su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva.
„Dušan Gregović je svoju zamisao izložio Savjetu MZ, gdje su članovi sa velikim zadovoljstvom podržali ovaj predlog i predstavili ga Turističkoj organizaciji i Opštini Budva. Oni su podržali projekat i ukazali na to da ideje ovog tipa doprinose produžetku sezone, jačaju kulturno-rekreativnog sadržaja u Petrovcu i utiču da se tradicija ovog kraja na taj način održi“ kazala je predstavnica MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Program prve Petrovačke lignjade počeće u subotu u 16:30 i biće podijeljen u tri segmenta: takmičarski, gastronomski i muzički dio.

„U takmičarskom dijelu imamo oko 30 prijavljenih ekipa, a danas se završavaju prijave. Takmičari će isploviti u 16:30h, a takmičenje će trajati do 19:15 kada će takmičari doći ispred bine i zajedno sa organizatorima mjeriti ulov, a najbolji će pobijediti. Pripremili smo vrijedne nagrade, vaučere za ribomaterijal. Prva nagrada je u iznosu od 300€, druga 150€, a treća nagrada 50€“ dodala je Baković Šoljaga.

Takmičenje u lovu na lignje će se održati u akvatorijumu oko ostrva Katič i Sveta nedjelja, dok će posjetioci na obali moći da uživaju u gastronomskoj ponudi i večernjem, muzičkom dijelu programa. Lignje će se pripremati na tri lokacije, ispred tri petrovačka restorana gdje će biti postavljeni štandovi sa vinom i pivom, a posluženje će biti besplatno. Svoje štandove će imati i lokalni proizvođači koji će posjetiocima predstaviti svoje domaće proizvode. Dobru atmosferu u Petrovcu upotpuniće KUD „Stara Budva“, učenici OŠ „Mirko Srzentić“, muzičke škole iz Budve – područno odjeljenje Petrovac, zatim bend „Boka All Stars“ i „Akademia bend“ iz Bara koji će nastupati od 21 sat.

„Sagledali smo sve ono dobro što donosi ova manifestacija, a to je produžetak sezone, veća posjećenost, bolje promovisanje mjesta Petrovac i opštine Budva. Upućujem jedan veliki poziv svim našim sugrađanima i gostima da nam se priključe sjutra da zajedno uživamo u lignjama i vinu, da svojim prisustvom podrže cijelu manifestaciju, da na pravi način provedu posljednju septembarsku noć upravo u Petrovcu, da se lijepo družimo i naravno vidimo i naredne godine istim povodom“, zaključila je predstavnica MZ Petrovac.