02-12-2022

Darija Lautašević najbolja u recitovanju u kategoriji od VI- IX razreda

Učenici OŠ "Mirko Srzentić" predstavili su se na Festivalu mladih recitatora Crne Gore i postigli zapažene rezultate, saopšteno je iz škole.

Darija Lautašević najbolja u recitovanju u kategoriji od VI- IX razreda | Radio Televizija Budva

U kategoriji od I-V razreda predstavili su se Marko Bugarski ( mentor Milanka Đurović), Mila Medigović (mentor Jelena Drecun), Ida Kurtović ( mentor Vesna Matović).

U kategoriji od VI- IX razreda predstavili su se Olga Rakićević, Darija Medigović i Darija Lautašević ( Mentor Mirjana Dajičić).
Darija Lautašević, osvojila je prvo mjesto u kategoriji od VI- IX razreda u kojoj je bilo 136 učesnika. Darija Medigović osvojila je specijalnu nagradu za kazivanje poezije.

Učenica, Hana Kurtovići na festivalu je predstavljala Narodnu biblioteku Budve i osvojila prvo mjesto u kategoriji od I-V razreda.

Danas će u Nikšiću u JU "Zahumlje" u 15h biti uručenje nagrada, a festival je organizovala izdavačka kuća Obodsko slovo iz Podgorice uz podršku Ministarstva kulture.

"Škola je zahvalna učenicima i mentorima na ovako značajnom uspijehu. Nastavićemo da podržavamo talentovane učenike na putu unaprjedenja njihovog znanja", kazali su iz OŠ Mirko Srzentić.