16-06-2017

Delegacija Opštine Budva u Kini

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović i Mihailo Đurović boravili su u zvaničnoj posjeti NR Kini na poziv Kineske asocijacije prijateljstva sa inostranim zemljama, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika kineskog grada Ningboa u okviru inicijative 16+1 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope i Kine.

Delegacija Opštine Budva u Kini | Radio Televizija Budva

Predsjednik Krapović je na Samitu China CEEC Mayors govorio u okviru prvog panela pred više stotina visokih zvanica iz sedamnaest zemalja.



Prisutne je upoznao sa prirodnim i kulturnim, ali i širim socio-ekonomskim razvojem Budve postavivši na ovaj način našu Opštinu u središte interesovanja svih prisutnih.



Kao rezultat ovog učešća ostvareni su brojni kontakti na međunarodnom nivou, a predsjednik Krapović je nakon izlaganja dao izjave za više kineskih medijskih kuća.



U okviru posjete, delegacija visokih funkcionera iz Budve imala je priliku da posjeti sajam „China CEEC EXPO“ koji je proistekao, kao jedan od strateških ciljeva, sa sastanka predsjednika Vlada Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Kao takav predstavlja izuzetnu manifestaciju na kojoj su se okupili najistaknutiji predstavnici državnih i lokalnih institucija i gradova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope i Kine, privrednici iz oblasti turizma, privrede, građevinarstva, obrazovanja, kulture i trgovine.