21-02-2020

Demokrate Budva: Carević da se izjasni na optužbe Istraživačkog centra NVO MANS

Iz OO Demokrate Budva, tražili su u svom saopštenju od predsjednika Carevića, s obzirom da je izabran za predsjednika Opštine Budva glasovima osam odbornika DCG Budva i da je prilikom izbora, a i kasnije mnogo puta javno rekao da će striktno inisistirati na poštovanju zakona, da se javno izjasni na optužbe Istraživačkog centra NVO MANS objelodanjene u centralnoj informativnoj emisiji TV Vijesti dana 19.02.2020 godine.



Ukoliko su, kako su kazali u svom saopštenju, navodi NVO MANS tačni, posebno ih zabrinjava selektivno postupanje državnih organa u ovom slučaju, koje naravno u potpunosti kontrolišu Milo Đukanović i Duško Marković, t.j DPS!

"Podvlačimo da reagujemo tek dva dana nakon priloga TV Vijesti, jer smo htjeli da vam ostavimo prostora i vremena da vi prvi reagujete na teške optužbe. Budva je grad koji je u godinama za nama nažalost bio prepoznat u javnosti kao grad afera i zloupotreba, što je u ovom mandatu složićete se, u potpunosti promjenjeno. Tražimo od vas da se javno oglasite oko cijele situacije, jer je ćutanje, i vaše i nadležnih organa nedopustivo u ovom trenutku! Takodje, tražimo javnu reakciju svih učesnika u vršenju vlasti u Budvi, kao i svih političkih subjekata, uključujući i DF! Demokrate će zauzeti stav nakon vaše javne reakcije, a ukoliko ista izostane onda je više nego jasno da su optužbe na mjestu. Ako su optužbe utemeljene, onda je sve ostalo samo pitanje vašeg ličnog i političkog integriteta, i naravno pitanje odgovornosti" zaključili su u svom saopštenju.