11-04-2023

Demokrate Budva: Odlične vijesti za sve roditelje koji će uskoro dobiti bebu

Iz OO Demokrata Budve pozdravili su predlog za povećanje novčanog iznosa za novorođenčad, napominjući da se nastavlja sa dobrom praksom koju su oni započeli. Saopštenje prenosimo integralnio.

Demokrate Budva: Odlične vijesti za sve roditelje koji će uskoro dobiti bebu | Radio Televizija Budva

Naime, već postojeća naknada za novoronđenčad od 900 eura, koja je usvojena u Skupšini Crne Gore na predlog Demokrata, dovela je do toga da Opština Budva nastavi u našem duhu i predloži da se naknada poveća za 500 eura po djetetu iz sopstvene kase, što je ujedno i predizborno obećanje Demokratske Crne Gore. Što znači da će roditelji, ukoliko se ovaj predlog usvoji, primiti naknadu u iznosu od ukupno 1.400 eura za svako novorođenče. Ova odluka je pozdravljena od strane mnogih roditelja koji se suočavaju sa finansijskim izazovima nakon dolaska novog člana porodice.

Ova inicijativa predstavlja korak naprijed ka unaprijeđenju kvaliteta života u našem gradu. Nije tajna da roditeljstvo predstavlja veliki finansijski teret, pogotovo u situaciji kada jedan ili oba roditelja ne mogu da rade, stoga, ova finansijska pomoć koju obezbjeđuje Opština može biti od velike pomoći i omogućiti roditeljima da se bolje snađu u ovom periodu.


Zalaganje za ovakve odluke koje unaprijeđuju kvalitet života naših sugrađana treba da bude prioritet svake lokalne uprave. Ovaj korak može da podstakne druge opštine i gradove da slijede ovaj primjer i primjer Demokratske Crne Gore i obezbijede dodatnu finansijsku pomoć za novopečene roditelje.

Svakako, nadamo se da će lokalna uprava nastaviti da preduzima korake za unaprijeđenje kvaliteta života u našem gradu. Neka ovakve odluke budu samo početak u ostvarenju našeg zajedničkog cilja - stvaranja boljeg života za sve građane.