19-09-2023

Demokrate Budva: Smatramo da su izbori najbolja moguća stvar za građane Budve

Budvanske Demokrate samatraju da su izbori najbolja moguća stvar za građane Budve.


Foto: Demokrate Budva

"Poštovani građani i građanke Budve, obzirom da se sjednice SO Budve ne održavaju redovno, a već smo skoro u četvrtom kvartalu i kako na štetu građana mnoge odluke nisu usvojene iako predviđene programom rada Skupštine tako ni prestavnicima građana u parlamentu, odbornicima, nije omogućeno da iznesu stavove a u svijetlu novonastale politicke situacije te su ovakva saopstenja nužnost. Obzirom da vladajuća grupacija nema kapaciteta da predoči građanima izlazak iz ćorsokaka u koji nas je uvela, niti pojedinci preuzimaju odgovornost barem vodeći se moralnim načelima, ako ih već zakon ne obavezuje na to, ne možemo žmuriti na činjenicu da je podignuta optužnica sa osnovanom sumnjom za teška krivična djela protiv predsjednika opštine i toj činjenici samo sud može presuđivati, a moralan čovjek se po ličnoj savijesti ophodoti", navodi se u saopštenju OO Demokrata Budva.


Kako dodaju, ovdje ne da nema savijesti i moralnog čina već pojedinci sa najviših funkcija u gradu daju bezrezervnu podršku uhapšenom predsjedniku.

"Što bi kao običnim građanima i bila stvar njihovog izbora ali kao najviši funkcioneri i predstavnici time kaljaju ugled grada i institucije koju vode ili predstavljaju, te šalju lošu poruku mladim naraštajima zbunjenim sumanutom situacijom u kojoj se kao u rijaliti programima relativizuje i obesmišljava svaki sraman postupak još se i predstavlja kao društveno prihvatljiv, pa i potencijalni krimiminalac može bit junak vrijedan divljenja i bezrezervne podrške", ističu u saopštenju.

Ovakvom bezumlju se, kako naglašavaju, mora jasno i oštro reći ne.

"Koliko su dezorjentisani i pogubljeni svjedoči činjenica da se uporno hvale kako Božović nije osumnjičen za djelo koje ima veze sa opštinom, nego za međunarodni šverc droge sa kavačkim narko klanom i policijskim narko kartelom! Pa da, ovo je zaista za pohvalu! Pošto su tako jaki, ajmo na izbore da nas još jednom “junački poraze”, da vidimo kako će im ovoga puta ići bez finansiranja od strane lica koja su danas pod sankcijama SAD-a sa jedne i drugova sa optužnice sa druge strane. Nebuloze i neistine o tome ko je saslušan a ko nije je lako pobiti, pa to svi znaju i pamte, više puta smo saslušavani u SPO-u za vrijeme Katnića, ali gle čuda recimo Carević i Božović nisu nikad, barem ne dok Katnić nije pošao na Bajramovicu! Ne računaju se privatne posjete Bajramovici i druženja u saslušanja kolege", navode iz Demokrata i dodaju:


"Što se DPS-a tiče, treba li da im nabrojimo javno koliko puta su nas preglasali sa njima tokom ovih nekoliko godina, od podrške njihovim kriminalnim planovima koji su Budvu devastirali, preko čuvenog HDL Laković supermarketa i stanova za tržište koje je Božović završavao pulenu svog druga Aca Đukanovića, do Emilfarba i Luke Budve kome su prije 20 dana izglasali više od pola miliona eura za konope, par pontona i gambete stare 20 godina! Podržavali su i danas podržavaju MIA Investment i krađu opštinske i privatne zemlje i devastaciju Slovenske plaže. Treba li da njih i javnost podsjećamo da glavni igrač OKG Budva , vlasnik Copyright-a , ponovo drma Budvom i izvlači ogroman novac iz Turističke organizacije i Opštine Budva a da mu je to omogućio upravo njegov intimus Božović! I šta je tu drugačije u odnosi na ono što je DPS radio? Apsolutno ništa", piše u saopštenju.

Kako ističu, smatraju da su izbori najbolja moguća stvar za građane Budve.

"I to nam je primarno, ali i za predsjednika Skupštine i kliku oko njega su svakako poželjni jer, kad izgube, neće morati više da idu na raporte po regionu, da objašnjavaju i pravdaju se, umjesto Patrona, zašto nema bolnice, šetališta i investicija koje čekaju da izvedu unaprijed poznate firme povezane sa gore pomenutim licima. Sad su, sve je prilika, jedne mecene ljute, jer se ne isporučuje obećano, pa im ovoga puta ne poslaše ni instruktora iz Beograda da prenese know how izbornog inžinjeringa i kupovine glasova, dok druge mecene imaju preče brige, pokušavaju da utvrde za koga ustvari radi Patron, za njih ili protivnički klan! Tik …tak ,tempus fugit!", zaključuje se u saopštenju.