20-06-2020

Demokrate: Gaženje Ustava, silu i otimačinu u Budvi sprovodila Specijalna DPS jedinica

Kako se navodi u saopštenju Demokratske Crne Gore, policijska tortura, nasilje, nezakoniti upad u Opštinu, hapšenje predsjednika SO Budva i funkcionera Opštine Budva, odlika su zloupotrebe policije od strane diktatorskog režima po kojem se danas, nažalost, Crna Gora prepoznaje u svijetu, a to su kako su kazali, potvrdili svi relevantni međunarodni izveštaji.

Demokrate: Gaženje Ustava, silu i otimačinu u Budvi sprovodila Specijalna DPS jedinica | Radio Televizija Budva

Oni su svom saopštenju navode da je jedan od onih koji su sprovodili nalog za nasilje šefa režima Mila Đukanovića jeste i Dejan Ostojić, komandir stanice policije Herceg Novi, koji je na to mjesto postavljen je iako nije ispunjavao uslove. Naime, kako ističu iz Demomratske Crne Gore, on nije imao predviđeni radni staž neophodan za imenovanje na mjesto komandira.



"Da je u Budvi nasilje sprovodio Đukanovićev bataljon batinaša, govori i činjenica da je Dejan Ostojić sin bivšeg predsjednika DPS-a na Žabljaku, a današnjeg visokog funkcionera tog političkog subjekta" kazali su.



Oni su istakli da iz svega navedenog proizilazi da je gaženje Ustava, silu i otimačinu, u Budvi sprovodila Specijalna DPS jedinica koju čine oni koji moraju vratiti dug partiji i šefu režima.


"Ipak, ni takva hajdučija im nije pošla za rukom pa su pretrpjeli još jedan pravno-politički poraz" zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.