23-09-2021

DF Budva: Nećemo podleći ultimatumima Demokrata, Radović da podnese ostavku

Demokratski Front Budva neće podleći ultimatumima Demokratske Crne Gore, poručeno je sa današnje press konferencije odborničkog kluba te partije.

DF Budva: Nećemo podleći ultimatumima Demokrata, Radović da podnese ostavku | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

Oni su podnijeli inicijativu Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija, odnosno Upravnoj inspekciji inicijativu da se izvrši inspekcijski nadzor službe Skupštine opštine, zbog kako kažu, bahatog, skandaloznog i nezakonitog ponašanja predsjednika parlamenta Krsta Radovića.

Odbornik DF Nikola Kralj je kazao je da će poštovati izbornu volju građana te da je neće prekrajati kao što je to učinio prošle godine Stevan Džaković.

„Imali smo priliku da na posljednjoj sjednici vidimo grubo kršenje propisa. Radović je prekršio član 88 i nije imao diskreciono pravo da sprovodi samovolju. Trebao je samo da omogući izjašnjavanja odbornika. Radović je zloupotrijebio funkciju predsjednika SO. On je je to svjesno uradio da bi izazvao novu krizu u radu parlamenta. Poručujemo da će Marko Carević ostati predsjednik Skupštine“, kazao je Kralj.

Prema njegovim riječima, tužno je i žalosno što se, nakon ubjedljive pobjede 30.avgusta prošle godine, zbog pojedinca koji nije zadovoljan izbornim rezultatom blokira rad Skupštine.

Radović sprovodi samovolju i zajedno sa Demokratskom partijom socijalista blokira rad parlamenta.

“On je urušio integritet Skupštine zbog čega nećemo moći više da da održavamo sjednice. Radović lično, od prvog dana vrši opstrukciju vlasti i stvara političku krizu. Ima lični animozitet prema predsjedniku Opštine Marko Careviću i drugim predstavnicima DF“, kazao je Kralj.

On je ispred kluba odbornika DF poručio da Radović nema legitimitet da obavlja funkciju predsjednika parlamenta, jer je svojim neprimjerenim ponašanjem pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja.

Odbornik PzP-a Filip Popović kazao je da Demokrate ne gledaju kao neprijatelje te da je njihov direktni neprijatelj DPS.

„Demokrate moraju da prihvate da Carević ima podršku DF i građana i siguran sam da i kada bi sada bili novi izbori, rezultat bi bio isti. Prije će neki Budvanin otići na Mars, nego što će PzP uskratiti podršku Careviću. Demokrate moraju odustati od fantazije da Carević neće učestvovati u vlasti", kazao je Popović.

On je dodao da je siguran da DF ima snagu kao i 30. avgusta a da sumnja da tu snagu imaju i Demokrate.

„Ne smijemo da dozvolimo da se ponovo održe izbori i da se i jedan mandat vrati DPS-u“, poručuje on.

Odbornik Mladen Kažanegra iz NSD poručio je da su Demokrate izazvale blokade kako bi Vlada uvela prinudnu upravu i raspisala izbore.

On je pozvao Radovića da podnese ostavku, jer nema podršku DF.

„Nama je poznat plan Radovića jer blokadom parlamenta se žele izazvati novi izbori“, poručuje Kažanegra.


(Mediabiro)