15-03-2023

DIK: MUP da informiše birače o mjestu glasanja

Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedjelju.

DIK: MUP da informiše birače o mjestu glasanja | Radio Televizija Budva

Foto: MINA, arhiva

“Na dan održavanja lokalnih izbora koji su održani 23. oktobra 2022. godine, građani su se obraćali Državnoj izbornoj komisiji u cilju dobijanja informacije na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo budući da nijesu mogli ostvariti pristup sajtu www.biraci.me”, kazali su iz DIK-a.

Državna izborna komisija u skladu sa Zakonom o biračkom spisku ima pravo uvida u birački spisak, dok nema pravo da obavještava građane na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo.

“Imajući u vidu zakonske nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i potrebu birača da budu informisani o biračkom mjestu na kom ostvaruju biračko pravo, Državna izborna komisija apeluje da se preuzmu sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o ovom pitanju, kako putem servisa www.biraci.me tako i putem stavljanja u funkciju više linija call centra Ministarstva unutrašnjih poslova”, navodi se u saopštenju DIK-a.