06-07-2020

Dinamo poslije samo sedam mečeva smijenio Igora Jovićevića

Igor Jovićević, trener crnogorskog porijekla, smijenjen je poslije samo sedam utakmica na klupi zagrebačkog Dinama. Sin nedavno preminule legende "modrih", Cetinjanina Čedomira Jovićevića, vodio je hrvatskog velikana od 22. aprila, nakon što je smijenjen Nenad Bjelica.


Foto: MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Jovićević, koji je prethodno radio kao trener omladinskog tima Dinama, upisao je samo tri pobjede na klupi lidera HNL, a kap koja je prelila čašu bio je jučerašnji poraz od Rijeke 2:0.

"Imao sam najbolje namjere, ali fudbal je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignute glave iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u omladinskoj školi, te prilici koju su mi dali u prvoj ekipi. Uvijek ću biti dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", rekao je Igor Jovićević.

Sportski direktor Zoran Mamić rekao je da mu je žao zbog brzog rastanka.

"Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom ekipom. Vrata Dinama uvijek će mu biti otvorena", istakao je on.


Izvor: Pobjeda