12-12-2014

Diskusija “Kulturna politika za mlade, šta to bješe?”

Diskusija “Kulturna politika za mlade, šta to bješe?” | Radio Televizija Budva

Imaju li mladi, naročito kreativni ljudi dovoljno prostora, odgovarajuću pomoć nadležnih institucija, mogućnosti da izraze svoje talente i kulturne potrebe (ukoliko postoje)? Da li postoji kulturna politika za mlade u Crnoj Gori i, ukoliko postoji, u kojoj je fazi razvoja? Koji su to najveći problemi samostalnih umjetnika i nevladinih organizacija u Budvi i Kotoru kada organizuju kulturna dešavanja koja se obraćaju mlađoj publici? Kakva su iskustva omladinskih klubova iz Tivta i Herceg Novog?

To su samo neka od pitanja koja će biti tema dijaloga u kojem će učestvovati sledeći sagovornici: prof. Božena Jelušić, Maja Mrđenović, prof. Siniša Jelušić, Tanja Kažanegra u ime lokalne samouprave Opštine Budva, Iva Čelanović ispred Omladinskog kluba Tivat, predstavnici Omladinskog kulturnog centra Herceg Novi, Tomislav Žegura ispred NVO Kompas iz Kotora, Radmila Knežević u ime NVO sektora iz Budve…

Diskusija na temu “Kulturna politika za mlade (šta to bješe?)” - otvorena za sve zainteresovane subjekte (pojedince, nevladina udruženja, kulturne organizacije) koji mogu aktivno da se uključe- biće održana u subotu, 13.12. u 19 časova, u amfiteatru Akademije znanja u Budvi.

Organizator diskusije je Nevladino udruženje Agora, a pokrovitelj Opština Budva.