01-10-2019

Divan projekat: Svi đaci prvaci u Beogradu od 15. oktobra sade svoje drvo

U Beogradu ove jeseni počinje jedinstvena akcija pošumljavanja u kojoj će učestvovati najmlađi protagonisti – svi đaci prvaci posadiće svoje drvo i pratiti njegov rast do kraja osnovne škole.

Divan projekat: Svi đaci prvaci u Beogradu od 15. oktobra sade svoje drvo | Radio Televizija Budva

„Drvo generacije“, projekat Grada Beograda, obuhvatiće sve osnovne škole i u njemu će učestvovati svi đaci prvaci u glavnom gradu Srbije, navodi član Gradskog vijeća Dragomir Petronijević.

Ozelenjavanje je dugotrajan proces, u kom i edukacija najmlađih o ekologiji i zaštiti životne sredine igra svoju ulogu, kaže Petronijević i navodi da je trenutno 15% Beograda pokriveno zelenim površinama, prenosi portal Grada.

Prema njegovim riječima, svi prvaci će od 15. oktobra, kada je vreme za sadnju, posaditi svoje drvo, koje će čuvati osam godina, do kraja osnovne škole.

„Želimo da prvake edukujemo o zaštiti životne sredine i iz godine u godinu želimo da nastavljamo ovaj projekat. Kada više u školama ne bude mesta napravićemo park, šumu gdje će oni imati svoje drvo i imati sličan ili isti program“, izjavio je Petronijević.



Foto: Shutterstock
nationalgeographic.rs