19-08-2020

Divanović: Uspjeli smo da u saradnji sa Vladom obezbjedimo zarade za sve zaposlene u Opštini Budva

"Uradili smo ono što smo i obećali. Nakon mjesec i po dana svakodnevnih napora, uspjeli smo da u saradnji sa Vladom Crne Gore obezbjedimo zarade za sve zaposlene u Opštini Budva", kazao je danas Nikola Divanović (DPS) kojeg je nova odbornička većina u lokalnom parlamentu izabrala za predsjednika Opštine.



Isplata je, napominje Divanović, počela juče i biće završena danas.

"Dakle, na današnji dan, Opština Budva nema dugovanja prema zaposlenima ali ni prema odbornicima. Nažalost, dio tih odbornika, umjesto na sjednicama Skupštine, svoju platu zarađuje ispred ulaza u zgradu Opštine ili po opštinskim preduzećima, uveseljavajući građane i istovremeno ometajući nas koji se borimo i za građane i za zaposlene koje su oni ostavili bez plata", kazao je on.

Poručuje da nastavljaju dalje, bez obzira na, kako ističe, destrukciju i nasilništvo.

"Već u petak imamo novu sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj ćemo usvojiti još jednu važnu mjeru iz paketa pomoći građanima i privredi, ovoga puta konkretno budvanskim zanatlijama. Imamo ambiciju da time zaokružimo jedan od najizdašnijih paketa pomoći koje je usvojila jedna lokalna samouprava u Crnoj Gori", zaključio je Divanović.