06-06-2023

Dječaci “Sportinga“ osvojili bronzanu medalju u Hrvatskoj, Vukoje izabran za najboljeg golmana

Škola fudbala „Sporting“ iz Budve učestvovala je na Međunarodnom turniru u fudbalu „Dalmatinko Cup 2023 “ koji se održao u Splitu – Kaštel Gomilica, za djecu do 10 godina.


Foto: Škola fudbala „Sporting“

Turnir je održan u periodu od 1. do 4. juna, a dječaci na čelu sa trenerom Mišom Vukojem osvojili su treće mjesto i bronzanu medalju u velikoj konkurenciji u kojoj su učestvovale fudbalske ekipe Hajduk, Hašk, Union, Lokomotiva, Split, Maksimir, Domžale, Pahtakor, Aktobe i mnogi drugi.

Pored visokog trećeg mjesta koje su osvojili, dobijena je i pojedinačna nagrada za najboljeg golmana generacije 2013. koju je osvojio Đorđe Vukoje.


Foto: Škola fudbala „Sporting“

"Djeca su imala veliku želju da donesu medalju u Budvu, bili su borbeni od prve do poslednje utakmice što je rezultiralo uspjehom na ovom značajnom turniru. Za ovaj uspjeh su pored mene zaslužni i treneri naše škole Mirko Fabris i Vladimir Slović koji su umnogome doprinijeli da imamo ovako sjajnu gneraciju dječaka. Ono što je najznačajnije, a za šta se zalažemo kao treneri jeste da se djeca pored sportskih vještina uče disciplini, lijepom ponašanju, te usmjeravanju na uspostavljanje dobrih međuljudskih i drugarskih odnosa", naveo je trener Mišo Vukoje.

Dječaci su od sedam utakmica ostvarili šest pobjeda i time pokazali ozbiljnost i posvećenost rada i truda trenera ove budvanske škole fudbala i ujedno predstavili Budvu i Crnu Goru na najljepši način.