25-04-2014

Dječji Proljećni Vikend 2014

Oko 50 organizacija i institucija koje rade sa djecom predstaviće se na petom „Dječjem Proljećnom Vikendu“, koji se pod sloganom „Prva ljubav“, održava 26. i 27. aprila u shopping mall-u Delta City u Podgorici.

Dječji Proljećni Vikend 2014 | Radio Televizija Budva

"Djeca će tokom cijelog dana uživati u bogatom programu edukativno – zabavnog karaktera. Uz muziku i ples, mališani će se zabavljati učestvujući i u edukaivnim i likovno – kreativnim radionicama. Naravno, pripremili smo puno iznenađenja i slatkih nagrada", kazala je Maša Mališić, PR Dječjeg Proljećnog Vikenda.

Ekipa iz Alfa centra održaće veliki saobraćajni čas na parkingu iznenađenja gdje će mališani učiti osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se i djeca iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele, mališani iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora, kao i iz centra ”1. jun” iz Podgorice.

U subotu i nedjelju svoj talenat pokazaće učenici osam osnovnih škola, kao i drugari iz svih privatnih vrtića koji tradicionalno otvaraju manifestaciju. Tu su nevladine organizacije, plesne škole i horovi.

Dječji Proljećni Vikend je sa 33.5 hiljada posjetilaca bila jedan od najposjećenih događaja u Delta City-u u 2013-oj. Manifestacija je okupila oko 1.500 učesnika iz 50-ak organizacija i institucija koje rade sa djecom.