04-03-2020

Dobra saradnja Opštine Budva i Islamske zajednice u Boki i Budvi

Medžlis Islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu g. Meho ef. Martinović posjetio je danas predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.“Saradnja između Opštine Budva i Islamske zajednice u Boki i Budvi traje dugi niz godina, a pored toga ona je uvijek bila korektna i kvalitetna, i takav odnos će se nastaviti i u budućnosti, u skladu sa duhom multikulturalnosti i tolerancije koji se njeguje u Boki,” istakao je g. Meho ef. Martinović.

Glavni imam za Boku Kotorsku i Budvu takođe je zadovoljan što se u lokalnoj upravi prepoznaje da su vjerske zajednice faktor sa kojim treba sarađivati, ocjenjujući da će to pozitivno uticati na život oko osamsto šesdeset vjernika islamske vjeroispovjesti na teritoriji opštine Budva.

On je sa predsjednikom Opštine razgovarao o rešavanju opremanja molitvenog prostora za pripadnike vjernika islamske vjeroispovijesti.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je ukazao na važnost uvažavanja prava naših sugrađana islamske vjeroispovjesti i rješavanje opremanja molitvenog prostora.

“Opština Budva je uvijek otvorena za predloge i zajednički rad na poboljšanju uslova za život pripadnika svih vjeroispovijesti u Budvi”, naglasio je predsjednik Opštine Marko Carević.