24-09-2015

Dodijeljene nagrade Jadranskog sajma

U cilju podsticanja tržišnog komuniciranja, edukacije potrošača, marketinškog i propagandnog prezentovanja proizvoda, AD Jadranski sajam je dodijelio najuspešnijim izlagačima priznanje "EXPO TROPHY".

Dodijeljene nagrade Jadranskog sajma | Radio Televizija Budva



Nakon detaljnog uvida u izlagačku ekspoziciju ove godine na 37. Sajmu građevinarstva, 3. Sajmu energetike i 10. Sajmu vode-vodovodi – sanitarne tehnologije, prva nagrada pripala je izlagaču "K.R Granit Majdan" iz Gornjeg Milanovca.

Osnovna polazišta koja su poslužila žiriju kao kriterijumi bio je novi način prezentacije na štandu, arhitektonsko i dizajnersko rješenje štanda, kvalitet i obim propagadnog materijala na štandu, prateće komunikacijske aktivnosti (elektronski mediji, štampa, publikacije, bilbordi, pisane pozivnice i telemarketing itd.), manifestacije koje učesnik organizuje (pres konferencije, promocije, kokteli i sl) i obučenost i ponašanje osoblja na štandu i animacija posjetilaca.

Kako se navodu u obrazloženju žirija, koji je činio predsjednik Slobodan Mitrović, Savo Pavlović i Momčilo Stojanović, Zlatna plaketa je dodijeljena FM Mont-u" jer svojom stilizovanom prezentacijom uliva povjerenje u jedan novi i osmišljeni program.

“Od jednog jedinog materijala napraviti toliki asortiman građevinskih elemenata je izuzetan kreativni i tehnološki uspjeh. Forma, proporcije, dizajn elemenata, struktura, preciznost i kvalitet obrade, likovnost i mnogostruki način obrade granita je besprekorno prezentovan a cjelokupni štand kao i stručna eksplikacija su na visokom estetskom i edukativnom nivou”, naveo je žiri.

Drugu nagradu osvojio je izlagač " Ening” iz Nikšića.

Prema ocjeni žiriji, riječ je o izlagaču koji bilježi permanentni rast zahvatajući sve današnje najaktuelnije segmente: termo tehnike, termo energetike, gasne tehnike.

“Visoko specijalizovanim tehnološkim rješenjima, visoko obrazovanim kadrovima ovaj izlagač sugestivnom ekspozicijom garantuje profesionalan inžinjering i projektovanje, licence i akreditacije, izvođenje, servis i održavanje, tehničku kontrolu, trgovinu i Zelene programe. Rjetko cjelovita i sugestivna slika izlagača”, navodi žiri.

Izlagaču "Beorol Montenegro" iz Danilovgrada, dodijeljena je Bronzana plaketa.

“Živimo u vremenu visoko kvalitetnih mašinskih, elektronskih alata i opreme. Međutim ruka i ručni rad su nezamjenljivi. Asortiman alata, funkcionalna i estetska te komercijalna ekspozicija ovog izlagača garantuje visoko razvijeni uslužni i tržišni stil ove firme koja pronalazi i budi zanatski instikt u svakom čovjeku”, objašnjava žiri.

Za izlagački nastup Jadranski sajam dodijelio je i Pohvalu Oblak Commerce-u iz Slovenije.

Specijalni EXPO TROPHY pripao je izlagaču CZECH TRADE – Češka agencija za promociju trgovine iz Podgorice.

“Razvoj turizma je počeo prije 95 godina sa turistima iz Česke i po njima se i zove u Budvi Slovenska plaža. Možda je ovo novi početak u industrijskoj eri kada uz podršku države ovaj izlagač razvijajući velike predinvesticione aktivnosti, promoviše sistemski i multidisciplinarni nastup svoje privrede u Crnoj Gori. Cjelovitim, integrisanim nastupom svojih članica ubjedljivo demonstrira snagu ovog proizvodnog sistema”, istakao je žiri.