31-03-2023

Dogovorena saradnja KCCG i Fonda za zaštitu životne sredine

Klinički centar Crne Gore (KCCG) i Fond za zaštitu životne sredine potpisali su Memorandum o saradnji iz oblasti zaštite životne sredine. Potpisnice memoranduma saglasne su da će zajedno učestvovati u realizaciji projekata, programa i aktivnosti koje za krajnji cilj imaju zaštitu, očuvanje i unaprijeđenje životne sredine, kao i promovisanje energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energija.


Foto: KCCG

Memorandum o saradnji, koji su potpisali direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović i direktor Fonda za zaštitu životne sredine, Draško Boljević, utvrđuje međusobna prava i obaveze strana potpisnica u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

"Saradnja će se zasnivati na principima partnerstva, transparenstnosti i međusobnog uvažavanja, kao i da će obje institucije preuzimati sve neophodne aktivnosti potrebne za realizaciju projekata, programa i aktivnosti, razmjenjivati informacije i mišljenja o pitanjima od važnosti za sprovođenje ove saradnje", saopštili su iz KCCG.