18-05-2023

„Dojahao sam kao princ na bijelom konju”

U toku su proslave maturske večeri, tako noćima svjedočimo slikama kao iz Holivuda. No, pažnju javnosti definitivno je privukao maturant Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović" iz Podgorice, koji je za dolazak na proslavu maturske večeri odabrao nesvakidašnji prevoz - dojahao je na konju.


Foto: Prtsc

Time je, kaže, želio da pošalje poruku da prestiž i materijalno nijesu bitni.

Što glamuroznije i skuplje. To je i ove godine bio cilj većine maturanta. No, dok su svi u luksuznim automobilima čekali svoj red da zasijaju na maturskoj večeri, zasijenio ih je Danilo Popović, koji je dojahao na konju.

"Osjećao sam se kao princ na bijelom konju, moćno... a kad sam vidio reakcije publike bilo mi je baš drago", kazao je maturant Danilo Popović.

A Danilova originalnost iznenadila je i njegove dugogodišnje prijatelje.

"Danilo je unikatan momak. Meni se sviđa jer je ovo nešto posebno. Nije došao u brza kola i nije poveo pratilju sa sobom, već sam na bijelom konju fali mu princeza, ali mi se sviđa ovo jer niko to nije uradio do sad", kazao je Danilo.

Međutim, to mu nije bio cilj, već da pošalje poruku da prestiž nije najbitniji.

"Bitna je porodica, druženje, da radimo stvari koje nas ispunjavaju i koje želimo... i da život živimo kako oćemo a ne kako drugi žele, mislim da treba da ostanemo svoji, da budemo ono što jesmo i da se usredsredimo na stvari koje su bitne, a ne na materijalno", kazao je maturant Danilo Popović.

Tako je maturant Danilo Popović svima zadao domaći zadatak - da razmisle o pravim životnim vrijednostima – skromnosti i lijepom vaspitanju.

Izvor: RTCG