10-08-2022

Dokić: Dajemo maksimum da opslužimo svakog našeg korisnika

Vodosnabdijevanje našeg grada je uredno, a svaki potencijalni kvar se vrlo brzo sanira zahvaljujući dežurnim ekipama, kazala je za Polis direktorica DOO Vodovod i kanalizacija Budva, Jasna Dokić.


Foto: Arhiva

Dokić je kazala da vodosnabdijevanje Budve teče nesmetano tokom turističke sezone i da voda stiže do svih potrošača.

"Tu smo da održavamu našu mrežu, a ako i bude nekih manjih prekida brzo reagujemo. Istog dana kvar se otklanja, radimo u dvije smjene pojačanim intenzitet radova. Takođe, radimo i noću po pozivu gdje imamo dežurne službe, imamo sajt, Facebook i Instagram stranicu. Tu je i dispečerska služba koja prima informacije o kvarovima i naše službe ih pravovremeno otklanjanju kako bi voda blagovremeno stigla do potrošača. Bude nekad manjeg pritiska, posebno u onim ruralnim područjima u popodnevnim časovima kada je pojačana potrošnja, međutim, sve pumpe rade i dajemo svoj maksimum da opslužimo svakog našeg korisnika blagovremeno", istakla je Dokić.


Foto: Printscreen

Jedno od naselja koje ima problema sa vodosnabdijevanjem jesu Markovići.

"Specifična je tu situacija jer se nalazi izvorište koje je tog, pa tog kapaciteta. Suša je u toku, traje. Potrošnja je u to selu pojačana, a prisutnost stanovnika je veća i onda je potreba za vodom samim tim veća. Mi pratimo mrežu i dajemo svoj maksimum da im u ovim trenucima pomognemo, da i oni imaju dovoljno vode", istakla je ona.

Korisnici, kako je dodala, imaju razumijevanja.

"Ne žale se jer znaju da smo uvijek tu za njih, imamo i manja i veća vozila i prosto prilagodili smo se dešavanjima u gradu i mogu slobodno da kažem da smo uvijek tu za njih i blagovremeno stizali", kazala je ona.

Jedna od značajnih nabavki bile su kanalizacione pumpe, kazala je ona.

"Pokazalo se to kao prava odluka, u Rafailovićima i naselju Naftagas taj sistem funkcioniše, mi obilazimo te pumpe i tog dijela ali i drugog dijela grada. Ali mogu da kažem da je to bila jedna vruća zona u ovom periodu za funkcionisanje tog kanalizacionog sistema koji sada, našim trudom i trudom korisnika i redovnim održavanjem, normalno funkcioniše", istakla je Dokić.

Zahvaljujući Regionalnom vodovodu i našim vodoizvorištima vode ima dovoljno iako je izdašnost ponegdje smanjena, zaključila je Dokić.

D.Č.