25-01-2023

Đoković ekspresno u polufinalu: Rubljev bez rješenja za Novakovu defanzivu

Novak Đoković je pobijedio ruskog tenisera Andreja Rubljeva sa i tako se plasirao u polufinale Australijan opena 0:3 (1:6, 2:6, 4:6)


Foto: Guliver

Srpski teniser je silovito krenuo u meč. Već kod prvog servisa na meču, ruskog tenisera Novak je bio blizu brejka, ali je Rubljev uspio da sačuva servis.

Na idući servis Rubljeva, Rus ipak nije uspio da sačuva servis, i duplom servis greškom poklanja brejk Đokoviću.

Nakon sigurnog servisa, uslijedio je novi brejk i tada već nedostižnih 1:5.

Bio je to opak buran brejk u kojem se srpski teniser žalio sudiji ponovo na nekog iz publike da mu dobacuje non stop ou publike.,

"Već deseti put to radi", kazao je Đoković.

U četvrtoj brejk lopti ipak dolazi do pomenutog brejka, i onda je potvrdio set na svom servisu za ubjedljivih 1:6.

Rubljev uzima prvi gem u drugom setu, nakoj sjajne demonstracije tenisa od strane oba tenisera.

Đoković siguran na svom servisu, a već u narednom na servis Rubljeva dolazi do "svađe" sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem.

"Viči, viči" vikao je Novak svom treneru. Đoković je perfektno servirao na sljedećem gemu i nije dao protivniku ni jedan poen, a već u idućem dolazi do brejka.

Rubljov je bekhend poslao u mrežu i Novak mu je na taj način oduzeo servis.

Potvrda brejka je išla malo teže, jer je ruski teniser imao dvije brej lopte, ali je Đoković sjajnom defanzivom uspio bukvalno da iščupa gem i odbrani brejk, da bi već na narednom servisu Rusa došao do novog. I ponovo Rubljov pravi duplu servis grešku i poklanja brejk loptu.

Servis za drugi set je bio i najduži na meču. Smijenjvale su se brejk i set lopte oba tenisera, ali na kraju Novak uspijeva da dođe do seta i povede sa 0:2.

Već na otvaranju trećeg seta Đoković ponovo pravi brejk, koji je pokazao da je "ušao u psihu", ruskog tenisera.

Potom je odbranio servis, pa ponovo zadavao dosta muke protivniku, ali Rubljev uspijeva da odoli. Slični scenario i u narednom servisu ruskog tenisera, ali uspjeva oba puta da sačuva svoj servis.

U osmom gemu na svoj servis Đokovićeva prava egzibicija. Jedna kompjuterski precizna paralela, a onda i izlazak na mrežu gdje je lobovao Rubljeva.

Nakon što je ruski teniser ponovo odbranio svoj servis, Đoković na svoj servis za pobjedu je uspio da savršenim servisom bez izgubljenog poena dođe do polufinala i svoje 26. vezane pobjede na AO.

(RTCG)