10-06-2021

Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa: Slijedi još jedan spektakl sa Nadalom

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobjedom protiv Matea Beratinija u poslednjem četvrtfinalu.

Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa: Slijedi još jedan spektakl sa Nadalom | Radio Televizija Budva

Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta slavio je u četiri seta, 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.

Iako nije Italijanu dozvolio nijedan brejk u meču, Đoković se kroz ovaj duel nije prošetao. Beretini se nije predavao niti jednog momenta, igralo se snažno sa obije strane u praktično svakom poenu, ali Novak je jednostavno bio bolji teniser na terenu.

Po jedan brejk nakon spasenih brejk lopti u prva dva seta donio je Novaku sigurnu prednost. U trećem setu je borba samo pojačana, Beretini apsolutno nije želio da se povuče ni za milimetar i dobijen je tajbrejk u ovom dijelu meča.

Snažni i sigurni servisi kakve su imala oba igrača tokom cijelog meča obilježili su i tajbrejk, a dobijeno je i nekoliko fantastičnih poena. Po dva mini brejka dodatno su začinila uživanje navijačima na stadionu, ali i svima koji su pratili duel, ali je Beretini uz malu pomoć Đokovića prvi došao do set lopte. Imao je Novak 5:4 i dva servisa, ali je izgubio oba ta poena, a Beretini je uspio da uvede meč u četvrti set.

U četvrtom setu slična slika kao na početku prvog. Beretini je lagodnije osvajao svoje gemove, zadavao Novaku muke, ali u prvih pet gemova brejka nije bilo.

Uslijedila je pauza kako bi tribine bile ispražnjene, a Novak je konačno slomio Beretinijev otpor u 12. gemu kada je treću meč loptu pretvorio u veliku pobjedu.

(sportklub.rs)