09-10-2020

Đoković u polufinalu Rolan Garosa

Đoković je u polufinalu bio bolji od grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa 3:2, po setovima 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1, nakon nešto manje od četiri sata borbe.

Đoković u polufinalu Rolan Garosa | Radio Televizija Budva

Foto: Essentiallysports.com

Novak će u nedjelju u velikom finalu igrati sa "kraljem šljake" Rafaelom Nadalom koji je u tri seta bio bolji od Dijega Švarcmana.

Večeras je Đoković odigrao odličan meč, iako su mnogi očekivali da će imati puno većih poteškoća sa Grkom.

U prvom setu Đoković je do brejka došao u drugom gemu, a onda do kraja tog perioda odlično servirao i i došao do 6:3.

I više nego dominantan Đoković je bio u drugom setu. Dva puta je rivalu oduzeo servis u petom i u sedmom gemu i došao do sigurnih 2:0.

Velika borba vodila se u trećem setu, igralo se gem za gem, a nakon velikih uzbuđenja i niza sjajnih poteza, Novak je stigao do brejka i vođstva od 5:4.

Već u narednom gemu Novak je mogao na svoj servis do pobjede, ali je nakon velike borbe Grk oduzeo servis Srbinu i poravnao rezultat.

U narednom gemu Cicpas je odservirao za vođstvo, a onda opet došao do brejka i do osvajanja trećeg seta 7:5.

Bolje je Cicipas započeo i četvrti set, došao do brejka u drugom gemu i vođstva od 2:0. Ipak, Novak je ubrzo uzvratio, stigao do brejka i izjednačenja 2:2.

Uzbudljiva i velika borba viđena je i u nastavku seta, a onda je Cicipas u 10. gemu stigao do brejka i do 6:4. To je značilo i poravnanje u setovima na 2:2.

Početak petog seta išao je na ruku Novaku koji je konačno stigao do brejka u trećem gemu i poveo sa 2:1. Od tog momenta sve je bilo u znaku Đokovića koji je opet stigao do brejka i vođstva od 4:1.

Najbolji teniser svijeta je do kraja odigrao odlično, servirao sigurno, a onda još jednom došao do brejka i potvrdio pobjedu.

Novak će se u nedjelju boriti za drugu titulu na pariškoj šljaci, dok će Nadal pokušati da 13. put podigne trofej u glavnom gradu Francuske.


Fos